četrtek, 03. april 2014

Harry z novim albumom v Hiši Mladih

https://scontent-b-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/t1.0-9/10006179_10152280185139570_1884046511_n.jpgAjdovski Harry so izdali album z naslovom Dead City System. Slednji vsebuje 15 štiklov obdanih z melodičnem hardcore punk rockom. No, stilsko se niso kaj dosti spremenili, kar je lahko za takšen band samo plus. Še vedno ga šusajo na svoj način, mogoče je zaznati le malce več melodike. V liriki še vedno rečejo kakšno krepko na račun socialnih tematik. Kot sami pravijo v besedilih izražajo kritične družbeno - politične situacije in osebne poglede na svet, se borijo proti apatiji ljudi, neznanju in strahu v družbi. Samo igranje glasbe jim predstavlja pobeg od njihovega vsakdanjega življenja in pridobivanje moči za boljši jutri.

Harry so sicer nastali leta 2002 in ostali zvesti d.i.y. duhu. V tem načinu je nastajal tudi novi album pri katerem pa je sicer sodeloval tudi producent Aljoše Todorović, član skupine Real Life Version. To je njihova tretja izdaja, pred njo pa so pred petimi leti izdali album Clowns and Monkeys, leta 2005 pa še istoimenski prvenec.

Album je izšel tudi pri neodvisni založbi Giljotina, poslušate pa ga lahko tukaj. Na voljo bodo tudi fizične kopije, kjer bo dodan še bunus komad Rodeo Show. Slednji je nastal že pred desetimi leti, a takrat ni bil posnet. Je bil pa posnet tokrat in upamo, da nam bo zvrcnil direktno v glavo.

Release party albuma se bo zgodil 4. aprila v domačem klubu Hiša Mladih. Poleg njih bodo nastopili še The Hoax Program in SeeHearSpeak, ki so pred kratkim postregli s svežim produktom. O tem bomo še poročali.

Ni komentarjev:

Objavite komentar