torek, 8. april 2014

Na Metelkovi custerski grind večer s Fatum in gosti

Na Metelkovi se obeta pravi crusterski razpaljot. Namreč 8. aprila bodo v klubu Gromka nastopile štiri zasedbe, ki bodo poskrbele za pravo čiščenje ušesnih votlin. Organizator dogodka je dejaven kolektiv R.a.f.a.l., ki bo poskrbel za popoln temačen ambient, obilo dobre trše glasbe in sproščeno vzdušje. 

V okviru evropske turneje v Gromko prihajajo crusterji Fatum. Ta moskovski band preigrava umazan, bučen in na basu temelječ t.i. stenchore. Leta 2010 so izdali svoj prvenec ˝Skverna˝, pred dvemi leti pa so izdali še album ˝Time Passes to the Dark˝. Na drugem albumu so zvok še bolj približali metaliziranemu crust punku, dodali bolj tekoče linije in nas ovili v črno ogrinjalo. Z italijanskimi komeradi Cancer Spreading so marca izdali split 7''.



Krlja je samoborski death/grind band s crusterskim navdihom. Obstajajo od leta 2009, izdali pa so dva albuma. V naših krajih so že večkrat nastopili, tokrat pa se vračajo v klub Gromka, kjer bodo zaključili turnejo, ki so jo odigrali skupaj z ˝mlajšimi brati˝ Seppuku. Slednji strmijo k hitri, glasni in jezni glasbi, ki svoj navdih črpa v socialnih problemih in anti-religijskem značaju.


Za popoln večer pa bo poskrbela še domača raw oldschool hc punk crust tvorba Đornata. Pred dnevi je pri nemški neodvisni založbi Angry voices izšel njihov LP prvenec, kjer se najdejo pesmi iz obeh EP-jev Simple, Fast & Good in So What?. Po koncertu bo trio odpotoval še na turnejo, ki jih bo vodila v Nemčijo, Poljsko in Slovaško.
 

Ni komentarjev:

Objavite komentar