sreda, 9. april 2014

SeeHearSpeak - Time Heals EP

https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/t1.0-9/1896762_248703418645128_1233040818_n.jpgSeeHearSpeak je sveža domača postava, ki prisega na ustvarjanje melodičnega hc punk-a. Skupino sestavljajo Jani Peljhan na basu in Nejc Franca na bobnih (oba sta tudi člana Real Life Version) ter kitarist in glavni vokalist Dario Solenički, ki je bil sicer tudi član propadlih InxSane. Vsi člani skupine prisegajo na d.i.y. etiko in ustvarjanje.

Skupina je prejšnji mesec izdala prvenec EP Time Heals, ki je svoje mesto našel pri založbi Giljotina. Izdaja je izšla v digitalni obliki in je dostopna tukaj, moč pa jo je dobiti tudi na kaseti. Na EP-ju je zapisanih pet komadov glasbe, ki nas popeljejo v emocionalne izbruhe in melanholične misli. Ustvarjanje skupine močno spominja na melodije pokojnih InxSane in jo lahko označimo kot logično nadaljevanje zgodbe prej omenjenega benda.



SeeHearSpeak so se februarja odpravili tudi na evropsko turnejo, na kateri so družbo delali skupini Real Life Version. Konec maja pa jih bo pot še enkrat odnesla v Evropo, tokrat skupaj z grškim bendom Despite Everything. Večji del turneje bo z omenjenima bendoma potovala še skupina 10 To Go, na zadnjih nekaj nastopov pa se jim bo pridružil bend Bandage. Na domačih odrih jih lahko ujamemo 17. aprila, ko bodo nastopil na festu Nu Rock v Gala Hali.

Ni komentarjev:

Objavite komentar