petek, 16. maj 2014

Oi Polloi z novim EP-jem

Anarho punkerji Oi Polloi imajo novi EP 7-inch. Slednji nosi naslov Multiple Oi-Gasm, vsebuje pa tri štikle. Prva je oi himna ˝Skinheads of Tomorrow˝, kateri lahko prisluhnite spodaj. Ostale dve pesmi ˝Drabastair˝ in ˝Oigridh Air Na Sraidean˝ pa sta odpeti v jeziku škotske galščine. EP je izšel aprila, tik preden so se odpravili na ameriško turnejo, ki so jo končali konec prejšnjega meseca. Za izdajo je poskrbela Rotten To The Core Records.

Oi Polloi so svojo pot začeli v Edinburgu leta 1981. V svoji karieri so navrgli številne izdaje, posnet pa je bil tudi dokumentarec o njihovem obstoju in razvoju. Skozi leta delovanja se je zelo spreminjala tudi njihova postava, edini originalni član pa je vokalist Deek Allen. Za sabo imajo številne turneje, večkrat pa smo jih lahko ujeli tudi pri nas.

Člani skupine Oi Polloi so anti-fašisti v pravem pomenu besede. So veliki zagovorniki varovanja in spoštovanja narave ter zavračajo vse oblike nestrpnosti. Zavzemajo se za pravičnejši in bolj odgovoren svet, kar pa obstoječi kapitalistični sistem žal ne ponuja. Njihove besede krepijo sodelovanje, solidarnost in medsebojno pomoč. Oi!

Ni komentarjev:

Objava komentarja