četrtek, 5. junij 2014

Kompilacija »Together We Are Stronger« posvečena prizadetim v poplavah

"Together we're stronger!" cover art
Naslovnica
Pod okriljem akuPUNKtura Sound je izšla internacionalna kompilacija z naslovom »Together We Are Stronger«. Na njej je zbranih 16 komadov, vsak bend pa je prispeval dve pesmi. Kot je že lahko razvidno iz imena kompilacije, je le ta posvečena vsem ljudem, ki so jih na kakršnekoli način prizadele poplave v BiH, Srbiji in na Hrvaškem. Tako kot številni ljudje, so tudi bendi iz področja Balkanskega polotoka združili moči ter prispevali pesmi. Solidarno v nove čase!
 

Na kompilaciji je svoje stvaritve predstavilo osem bendov. Med njimi so se na izdaji znašli tudi trije iz Slovenije. Ajdovski punk rock giganti Harry so prispevali pesmi ˝D. Ewen Cameron˝ in ˝The passion of the human being˝. Njihovi mlajši bratje Start at Zero so dodali komada ˝Duffy˝ ter ˝False society˝, sveži SeeHearSpeak pa ˝For my friends˝in ˝Better men˝. 

Poleg že omenjenih skupin so na kompilaciji sodelovali atenski Bandage, ki se bodo junija priključili turneji skupaj z SeeHearSpeak in se v okviru le-te ustavili tudi v Ravnah pri Cerknem (Polletni, ki se čaka festival). Iz Soluna so svoje pesmi poslali Bat Signal, na kompilaciji pa so se znašli tudi Culture Develpoment, post-korovci iz Skopja, ki so spomladi v okviru turneje gostovali tudi v naših krajih. Kompilacijo pa sta dopolnili še dve skupini, mladi Bx(O)xKx iz Kraljeva in Starry iz Nemčije, ki sodelujejo na izdaji kot edini band, ki ne prihaja iz Balkana. 

AkuPUNKtura nas sicer osrečuje tudi s številnimi recenzijami izdaj različnih skupin, ogledate pa si jih lahko tule.

Ni komentarjev:

Objavite komentar