petek, 1. avgust 2014

XaXaXa napovedujejo tretjo ploščo

XaXaXa
Skopski punk rockerji XaXaXa napovedujejo izid tretje plošče. Ta bo nosila naslov »Sami maži i ženi«. Plošča bo izšla 8. septembra pri Moonlee Records ter tudi pri nemški založbi Prügelprinz Records na 12“ vinilnem in CD formatu. Že zdaj pa je na voljo njihov prvi singel s prihajajoče plošče. Pesmi z naslovom »Vlae Salep« lahko prisluhnite spodaj, lahko pa si jo tudi dolpretočite preko bandcampa tukaj.



Kot so ocenili tudi sami pri Moonlee Records, so na novem albumu pesmi nekoliko počasnejše narave in bolj melanholične, kljub temu pa je v njihovi glasbi še vedno izrazit prepoznaven retro punkrock zvok, ki spominja na Hüsker Dü, hkrati pa se skupina vse bolj spogleduje z bolj indie vzorci. 

XaXaXa, katerega bend sestavlja ¾ članstva skupine Bernays Propaganda (razen vokalistke Kristine) in Deni Krstev na še eni kitari, ob izidu albuma napoveduje obsežno evropsko turu v septembru. V sklopu te, se bodo ustavili tudi v klubu Gromka na Metelkovi in v Novi Gorici (Mostovna). Nastopili pa bodo tudi na festivalu Monteparadiso v Puli.

Ni komentarjev:

Objavite komentar