ponedeljek, 8. september 2014

Dobrodelni koncerti za Trainstation Squat

Trainstation squat
Iz Trainstation Squata sporočajo: Tokrat gre zares. Pripravljajo se dobrodelni koncerti, namenjen odkupu in nadaljnji ureditvi prostorov na Kolodvorski. 15 let se v Kranju obljublja mladinski kulturni center. 15 let ga aktivna intuziastična samoiniciativna mladina na svojo roko in pobudo gradi ter odpira v različnih zapuščenih objektih. Od bivše Klavnice, Izbruhovega kulturnega Bazena, Kluba SubArt, do zadnje trenutne postaje na Kolodvorski. V enem letu jim je uspelo izpeljati okrog 140 prireditev, s preko 12 000 obiskovalci, kar 60% dogodkov pa je bilo brezplačnih.

Vsa ta leta so se investirali milijoni za izgradnjo Letnega Gledališča, Mestne Hiše, Layerjeve Hiše, Stolpa Škrlovec in Pungert, v mladinsko alternativno kulturo pa nič. V 80 milijonskem letnem proračunu se v treh letih pod krmiljenjem župana Mohorja Bogataja ni našlo nekaj drobiža za ureditev danes skorajda osnovnih človekovih potreb (voda, komunalna infrastruktura,...), kaj šele da bi namenili 30 000 za ureditev objekta do te mere, da bi v normalnih pogojih izvajali svoje dejavnosti. Zdaj pa bi se radi še rešili vsega in objekt celo prodali ali celo izselili, tisto tretje, uporabniška pogodba pa ne obstaja.

Žalostno je, da se morajo odkupovati objekte od občine, katera že 15 let in več obljublja nek podobni kulturni center. Zdaj ko je objekt njihova last in ko ni več problem lastništvo (spomnimo se Izbruhovega kulturnega Bazena), oni jim raje obrnejo hrbet in jih spet poskušajo izseliti. Zato so se odločili, da odkupijo ponujeni objekt preden jih spet vržejo na cesto in s tem Kranju ter tudi Gorenjski sami uredijo prepotrebni avtonomni kulturni mladinski socialni medgeneracijski alternativni art center, ki ga vsi župani v predvolilnem boju vedno obljubljajo in obljubljajo.

Kot že rečeno, tokrat gre zares. Zdaj pa potrebujemo vašo pomoč, saj nam vašega, našega davkoplačevalskega denarja Mestna občina Kranj pač ne da. Poleg obiska dobrodelnih dogodkov, ki bodo od 12. do 20. septembra potekali v Trainstation Squatu, nam lahko pomagate tudi z donacijo (TRR: SI56 801 2912 147, A banka) ali pa jim namenite del dohodnine (http://www.durs.gov.si/fileadmin/durs.gov.si.pdf, pod naziv upravičenca se napiše društvo SubArt, davčna št. 96672153, 0,5%).

Iz zapuščenega objekta so do danes uredili:

- večnamesnko dvorano za koncerte, filme, predavanja in razne prireditve... 
- studio SubArt, za vaje glasbenih skupin in snemanje audio posnetkov 
- spalnica z 10 ležišči 
- pisarna (v izgradnji)
- atelje Chopich in tiskarna Bangladesh 
- poligon za rolkarje 
- kavarnica, info točka s teraso (v izgradnji)"

Dobrodelni program, ki se bo te dni odvil v Trainstation Squatu:

Petek, 12.9. od 22h dalje, prispevek 5 €:
Lose Control with Tetrapak

Sobota, 13.9. od 21h dalje, prispevek 5 €:
Reggalution v Trainstation squatu,
foto: Zoran Kozina
GMB

Sreda, 17.9. ob 19h:
Soočenje kandidatov za župana Mestne občine Kranj na tematiko mladinske kulture.

Četrtek 18.9. ob 20h, prispevek 3 €:
impro večer črnega humorja (KUD KIKS). Včasih, ko improviziraš ti na misel pridejo različne ideje, ki jih spustiš skozi filter, in potem uresničiš tiste, ki so primerne za dano situacijo, tokrat pa bomo ta filter odstranili! Improvizatorji bodo ustvarjali prizore brez moralnih zadržkov, družbenih filtrov in brez politične korektnosti. V imenu črne komedije ni nobena tematika off limits! Nastopajoči bodo objavljeni v kratkem.

Petek, 19.9. od 22h dalje, prispevek 5 €:
Techno Party 
Sirotinje

Sobota, 20.9. od 21h dalje, prispevek 5 €:
Stripeless Zebra
+ še kdo

Ni komentarjev:

Objavite komentar