torek, 23. september 2014

"I love HC festival" se vrača na sceno

Društvo Kočevskih Glasbenikov organizira zanimiv dogodek, namreč po štirih letih se vrača "I love HC festival". Koncert se bo odvil v soboto, 27. septembra ob 21:00, v klubu Baza 13. Nastopile bodo tri hardcore/punk zasedbe: Trifor60, Joko Ono in No Limits.

Kočevje je že od devetdesetih gojilo močno alternativno sceno. Nekoč so bili znani koncerti, ki so potekali pod okriljem KUD Godba in kjer je nastopalo kopico znanih ter manj znanih imen. Skozi surovo-preproste dogodke so ponudili vedno kaj svežega in skrbeli, da so se za alter glasbo ogrevali novi mladci. A sčasoma se je ta razvojni trend ustavil, stagniral in celo potihnil. Da pa bi zopet obudili sceno in glasbo, so se organizatorji odločili pripraviti novi "I love HC festival".

"I love HC festival" je v svoji začetkih ponudil priložnost domačim alter izvajalcev. Ta je prinesel prevetritev glasbene scene, preprostost, srčnost in nezvezdniški pristop, kar lahko štejemo kot vrednote festivala. Zadnji fest se je odvil leta 2010 v klubu Crocodil. Takrat so nastopili Growing Rats, Polska Malca, Carl Hunter in Ex Fregatura. Po štiriletnem premoru pa se torej "I love HC festival" zbuja iz spanja. Z novim zagonom, novo svežino in novo energijo. Vabljeni!

Ni komentarjev:

Objavite komentar