nedelja, 21. september 2014

White Stain na turneji

White Stain so začeli vzhodno-evropsko turnejo.
White Stain so te dni začeli vzhodno-evropsko turnejo. V okviru le-te bodo obiskali devet krajev. Pot ji bo ponesla na Poljsko, Slovaško, Češko in v Avstrijo, turnejo pa bodo zaključili 28. septembra v dvorani Gustaf v Mariboru. Na turnejo se odpravljajo samostojno, na posameznih koncertih pa si bodo oder delili z lokalnimi pa tudi manj lokalnimi skupinami. Denimo, v Micheldorfu in Wiener Neustadtu bodo nastopili z odlično ameriško indie punk skupino Signals Midwest.


Turnejski koncerti jim predstavljajo uvod v novo klubsko sezono, za november pa načrtujejo izid prvenca. Ta bo nosil naslov Attached, na njem pa bo zabeleženih deset štiklov. Zadevo lahko v omejenem obsegu slušno preverite tukaj. Po izdaji prvenca pa načrtujejo klubske nastope širom dežele pod Alpami, na katerih bodo predstavljali nove stvaritve. Pravijo, da se potem zopet odpravijo v tujino…

White Stain je sicer ljubljanska skupina, ki črpa navdih v modernejših punk rock vzorcih. V besedilih izražajo željo po večji družbeni enakosti, vključenosti ljudi v družbo in osveščenosti ter razvoju kritičnega razmišljanja vsakega posameznika. Band je zavetnik d.i.y. etike, sodeluje z domačimi in tujimi bendi ter skuša prispevati k razvoju punk rock scene.

Ni komentarjev:

Objavite komentar