petek, 3. oktober 2014

77 - Predaja Života

Naslovnica
Založba Ne Records se lahko pohvali z novo izdajo. Tokrat so izdali CD in vinilno ploščo skupine 77. Izdaja nosi naslov »Predaja Života«, na njej pa se nahaja sedem reinkarniranih štiklov. Med njimi sta dva studijska posnetka oz. pesmi »Pula« ter »Plavi«. Ostali pa so live posnetki, ki so nastali na festu »Mladi Pulski Rock« leta 1983 v znamenitem klubu Uljanik v Puli. 

Skupina 77 je bend t.i. novega vala, ki je deloval v začetku osemdesetih. Prihajajo iz Pule, kjer so zabeležili tudi največ nastopov. Pula je bila nekoč in je še danes pomembno mesto na zemljevidu punka rocka ter ostale alternativne glasbe. Njihov punk rock je energične narave, na trenutke depresiven. 77 so sicer izdali le demo, kjer sta se znašla prej omenjena studijska komada.

Njihove pesmi (po začudenju nekaterih) niso nikoli pristale na kakšni izmed kompilacij, ki so bile pogoste v osemdesetih in na katerih se je zbirala smetana takratne produkcije. Akterji pri Ne Records so se zato odločili, da pripravijo izdajo te skupine in s tem omogočijo, da njihova glasbe ne gre v pozabo.

Seznam pesmi:

A1 - Pjesma poraženog ratnika
A2 - Ne dva puta
A3 - Obična stvar
A4 - Majci
B1 - Predaja života
B2 - Plavi
B3 - Pula

Ni komentarjev:

Objavite komentar