torek, 9. december 2014

Poison Idea napovedujo novi album

Poison Idea v današnji postavi
Hardcore punk legende Poison Idea so napovedali izid novega albuma. Ta bo izšel spomladi, svoje mesto pa je oz. bo našel pri založbi Southern Lord Recordings. Prihajajoči album bo nosil naslov »Confuse & Conquer«. To bo njihov prva izdaja po letu 2006, ko je luč sveta ogledal album »Latest Will And Testament«. Izdaji novega albuma bo sledila tudi obsežna turneja po Evropi.

Poison Idea so z delovanjem pričeli že leta 1980. Neprekinjeno so delovali do 1993, pet let kasneje pa so zopet združili moči, a v nekoliko spremenjeni postavi. Skupino so nato tvorili Tom "Pig Champion" Roberts (kitara), Matt Brainard (kitara), Chris Carey (bas), Chris Cuthbert (bobni) ter vokalist in ustanovitelj skupine Jerry A. Tik pred izdajo albuma »Latest Will And Testament« je preminul Tom "Pig Champion" Roberts. Ostali člani skupine so se nato odločili, da sprejmejo predlog imena albuma kot ga je predlagal Tom. Smrt člana jih je tako prizadela, da album nikoli ni doživel release koncerta, odpovedali pa so tudi številne nastope, ki bi morali slediti izdaji. Tomu so posvetili tudi live izdajo »Pig's Last Stand«.

Leta 2007 so se zopet vrnili na odre, da bi pospremi izdajo splita 7˝ z bendom Kill Your Idol. Toma je zamenjal Jimmy Taylor, na basu pa je pristal Rob Hume. Za tem se je zgodilo še nekaj menjav v postavi benda, danes pa tvorijo skupino vokalist Jerry A., Eric "The Vegetable" Olsen eni in Brandon Bentley na drugi kitari, Chris "Spider" Carey na basu in Nathan "Skinny" Richardson na bobnih. V tej postavi so ustvarili tudi nov album, do sedaj pa so Poison Idea izdali šest studijskih albumov ter številne EP-je in live izdaje. Spodaj pa lahko poslušate live izvedbo pesmi "Taken by Suprise", ki se nahaja na albumu Feel The Darkness (1990, Vinyl Solution, American Leather).

Ni komentarjev:

Objavite komentar