ponedeljek, 26. januar 2015

Napovedujemo koncert »Kurdistan Punk TV Live« v Pekarni

Klub KURD odpira svoja vrata! Slovenski Punk Rock Portal v sodelovanju s KUD KURD pripravljamo koncert »Kurdistan Punk TV Live«. Dogodek se bo zgodil v petek, 30. januarja ob 22:00 v mariborski Pekarni. Oder bodo stresle tri zasedbe:

- Life in Peril
  Varaždin, hardcore

- Spunk on Toast
  Ljubljana, hc/punk rock

The Flayters
  Muta, punk rock

Prispevek za bende bo znašal 4 evre. Pred, med in po koncertu bo na sporedu glasbena idila iz različnih hardcore in punk smeri. Na dogodku bo vzpostavljen tudi distro. Vabljeni!

Kratek opis skupin:


Life in Peril so znani po živahnih nastopih.
Life in Peril je metaliziran hardcore band, ki je z delovanjem pričel leta 2011 v Varaždinu. Ustvarjajo grobo kaotično glasbo z breakdowni in kompleksnimi rifi. Oder so si že delili s Parkway Drive, Sick of it All, Stick to Your Guns navdih pa so našli še v skupinah kot so Comeback Kid, The Ghost Inside, Terror ipd. V besedilih se dotikajo socialno političnih tem in zavračajo vse oblika fašizma, vojne ter religije, ki se jim zdijo nesmiselne. Skozi delovanje so navrgli tri izdaje, zadnja z naslovom »Wings of Perdition« je izšla lansko leto. Za bučno vzdušje bo zagotovljeno!


Spunk on Toast
Spunk on Toast je skupina, ki nadaljuje tradicijo hitre, angažirane in melodične hardcore punk rock godbe. Po številnih menjavah se je skupina leta 2012 ustalila, vlogo pevke pa je prevzela energična Urša. Slednja je letos zapustila band v pričakovanju punk podmladka, njeno vlogo pa sta v celoti prevzela Jakob in Eržo. Skozi prodorna besedila in kančkom satire opozarjajo na nedemokratičnost kapitalističnega sistema, opozarjajo na krivice v družbi ter profitno na naravnanost današnjega sistema, ki zanemarja malega človeka. Do sedaj so izdali EP »Farsa DEMOkracije«, v načrtu pa imajo snemanje novega albuma. Makak!



The Flayters
Dogodek bodo otvorili vrli punk rockerji The Flayters. Po pričevanju sosedov so nastali leta 2011, ko so zaznali čudne zvoke, ki so prihajali iz vadbenih prostorov. Sprva so igrali le v garaži in na manjših zabavah, zdaj pa si počasi utirajo pot na površje punk rock scene. Na njihovo ustvarjanje so vplivali klasični punk rock bendi kot so Ramones, The Clash, Sex Pistols, Misfits, The Subways, Sham 69 ipd. Za svoj repertoar imajo pripravljene avtorske komade, vmes pa bodo presenetili s kakšno znano priredbo. Trenutno planirajo izid prvega EP-ja, ki naj bi izšel spomladi. Pa da jih slišimo!

Piše: Matej Urbanč

Ni komentarjev:

Objavite komentar