nedelja, 8. februar 2015

Radio Marš praznuje!

Marš jih ima 25!
Radio Marš letos praznuje 25. let delovanja, upiranja, šumenja. Svoji častitljivi obletnici bodo nazdravili z bogatim programom, ki se bo odvijal med 8. in 13. februarjem v dvorani Gustaf v Pekarni (koncerti), v Tkalskem prehodu 4 (konferenca) in v Vetrinjski dvor​u (delavnice) v Mariboru. Začnejo že danes, 08.02. na kulturni praznik v folk prostranjih, ko bo vaše podzavesti božal in izzival Bratko Bibič na harmoniki: "Harmonika za Butalce" in predvsem za izven. Ena legenda bo nato predala prostor drugi in oder bodo zavzeli Zlatko Kaučič in Kombo B. Neopisljiva vseprisotnost 15 glasbenikov, ki jadrajo proti vetru.


V ponedeljek, 09.02.2015, se naravnajte na 95,9MHz ali spletni pretok Radia Marš. Namreč v etru bodo v živo gostili improvizirani koncert Irene Tomažin in Nikolaia Galena. Eksperimentalno naravnanost boste popolno izpolnili v sredo, 11. 02. 2015, z Dariem Krmpotićem na žagi, ko se tradicija sreča s prihodnostjo v sodobnosti. V globine trenutka in nesmrtnosti vas bo dalje peljal največji hip našega festivala, Jozef van Wissem. Tega so Vampirski ljubimci Jima Jarmuscha nedvomno postavili na širši zemljevid percepcije radovednih ušes. 

Energični punk rock trio Vlasta Popić bo
nastopil v četrtek, 12.2.
V četrtek, 12. 02. 2015, ste vabljeni v izdih bluesa, rock'n'rolla ter tudi punka, kamor vas boki pač popeljejo - in popeljali vas bodo od punk rock tria Vlaste Popić, ki so pred kratkim navrgli album »Kvadrat«. Ta večer bo nastopil tudi Atile Boštjančiča a.k.a. Tetanus 'till in Prismojenih profesorjev bluesa. Energetski napitki niso potrebni. Grande finale lahko pričakujte v petek, 13. 02. 2015, in pustite osladnosti naslednjega dne vnemar. Črni petek bosta otvorila Dance Mamblita, ki kot vedno napovedujeta hojo po robu zvoka, pomenov in - kaj pa drugega - žura. Na cilj in čez nas bodo zvabili Demolition Group ekskluzivno za Marševo 25-ko in za vas: direktno iz studija, kjer snemajo novo plato, prihajajo na oder Gustafa prepihat inštrumente, kapilare, znojnice in bronhije ter šokirat vaše ušesne brbončice.

Demolition Group bodo razplamteli
oder Gustafa  v petek, 13.2.
Vabljeni na mednarodno konferenco o participaciji v medijih in družbi. Konferenca z naslovom "Participatorni mediji v participativni družbi" bo potekala med 11. in 14. februarjem 2015 v Mariboru, Tkalski prehod 4. Namen konference »Participativni mediji v participatorni družbi« je združevanje vseh deležnikov pri ustvarjanju pravične medijske krajine in razširitev publike Mariborskega radia Študent. Želimo si učinkovitega stika s porabniki, strokovnega družbeno angažiranega dela in odzivnosti na aktualno dogajanje v družbi. Pri premišljevanju medijev kot pomembnega dejavnika sodobnih demokratičnih družb in problemov njihove vloge na globalni, nacionalni in lokalni ravni, se nam pridružujejo mednarodni strokovnjaki s področja medijev in družbe, odločevalci, uporabniki in izvajalci.

Z velikim veseljem napovedujemo, da se bo pri praznovanju Marševe 25-ke pridružil tudi Nikolai Galen, v Istanbulu živeči performer, pevec, pisec in režiser, ki bo vodil delavnico razširjene vokalne tehnike v tednu praznovanja. Vabljeni na vokalno-gibalni trip, ki vključuje: extended vocal techniques & the Shady Choir :: Spontaneous Choreography :: move.voice :: FreedomDANCE. Delavnica bo potekala v Vetrinjskem dvoru od nedelje, 08. 02., do četrtka, 12. 02. 2015. Performerke, špikerji, igralke, pevci, plesalke in raziskovalke radovedneži, pripravite se - take priložnosti ne gre zamuditi!



 Piše: Nina Roškar

1 komentar:

  1. Hvala za pdoporo! Na svidenje na koncertih ali na slišanje v etru.

    OdgovoriIzbriši