četrtek, 19. marec 2015

Abergaz in No More Idols v Pekarni!

Udarne sile zagrebškega punk podzemlja prihajajo v Maribor:

Abergaz 
   (Zagreb, punk´n´roll)

   (Zagreb, punk/garage)

Skupini Abergaz in No More Idols se bodo konec marca in v začetku aprila družno mudili na EU/UK turneji. Za prvo postojanko na tej poti so izbrali Maribor, kar bo tudi njihov edini nastop v Sloveniji. Tako jih bomo lahko ujeli v četrtek, 26. marca v Pekarni. Pristni zvoki iz zagrebškega punk kotla bodo razhajali od 21:30 dalje v dvorani Gustaf, vrata pa se bodo odprla pol ure prej. 

Prispevek za koncert bo znašal 3 evre. Pred, med in po koncertu bo na sporedu glasbena idila iz različnih punk smeri. Na dogodku bo vzpostavljen tudi distro. FB event: tukaj. Pridi, podpri sceno in se za(je)bavaj! 

Kratek opis skupin: 



Abergaz
Abergaz so nastali leta 2006. Skupino je ustanovil zloglasni frontman Njec Hranjec, znan po odštekani drži in zanimivih nastopih. Gojijo hiter ter umazan zvok, ki ga dopolnjujejo z humoristično-provokativnimi besedili. Z liriko znajo pičiti pod kožo in povedati kakšno pikro na račun tradicije ter konservativnega stanja duha, ki vlada v družbi. Za sabo imajo lepo število izdaj, nazadnje pa so februarja izdali EP »Primitiva«. Tako bomo lahko slišali nekatere novejše komade, seveda pa ne bo manjkalo niti starejših klasik iz albumov »Bunt?«, »Minimalizam Megalomanije«, »Prejebeno«, »Sagorijevanje apatije« in »Površina«. 





No More Idols / foto: Saša Jungić
No More Idols
No More Idols so na sceni že več kot deset let. V tem času so si delili oder z bendi kot so G.B.H., U.K. Subs, The Adicts, The Misfits, The Vibrators itd. ter tako zabeležili številne nastope doma in v tujini. Pred dobrim letom so tako že obiskali Nizozemsko, Nemčijo, Veliko Britanijo in Češko. V vitrini imajo tri albume in sicer »Propaganda«, »36:45«, lansko leto pa so navrgli še celovečerec »Fiasko«. V besedilih se dotikajo tem iz okolice in opozarjajo na težave, ki tlačijo ljudi. Člani skupine radi ružijo inštrumente in bojda vedno poskrbijo za atraktiven nastop. Verjamemo, da bo tudi tokrat tako! 




Piše: Matej Urbanč

Ni komentarjev:

Objavite komentar