petek, 3. april 2015

Slovenska Pank Transverzala bo udarila po deželi!

Logo SPT
Če si je kdo upal trditi, da se pank drži na nitki osnovnih življenjskih procesov, je mogoče prav, da mu v tem trenutku razjasnimo obzorja - gradi se namreč Slovenska Punk Transverzala (SPT). Čez njo in po njej bo razbijalo kar nekaj skupin trenutne scene. 

Verjetno ni bolj idealnega časa, kot je sedaj, da pank ponovno udari malo močneje. Če predpostavimo, da je bil pojav panka posledica zdolgočasene mladine, naveličane sistema in prepuščene same sebi, lahko kar hitro najdemo vzporednice. 

Prometno pot so začeli asfaltirati Pink Panker (Litija). Samoiniciativno so poskrbeli za krovno organizacijo in medijsko podobo. Za širitev ceste v svojem okraju pa so se zavezali tudi Harry (Ajdovščina), Drek U Pest (Kranj) in Strgane Pazduhe (Ravne na Koroškem). Organizirali bodo vsak po vsaj en dogodek, na katerega bodo povabili tudi lokalne pankerje. 

Transverzala bo ponudila osem angažiranih dogodkov v različnih regijah. Pot bo speljana čez Kranj, Ljubljano, Kočevje, Trbovlje, Slovenj Gradec, Ajdovščino, Cerkno in Maribor. V planu pa imajo tudi že nadgradnjo transverzale.

Bistvo dogodkov je, da se delujoči bendi med seboj povežejo, publiki pa ponudijo serijo koncertov. Organizatorji pravijo, da se mora scena ponovno aktivirati in začeti bolj sodelovati, kot je do sedaj. Kot potrdilo, da podpirajo samoiniciativnost in pank dogodke, pa obiskovalce pri vhodu čaka žig anarhije.

Prvi šus se bo zgodil 4. aprila v Kranju (TrainStation Squat, ob 21.00). Nastopili bodo Paraziti p.13, Strgane Pazduhe, Harry, Drek U Pest in Pink Panker, na ostalih koncertih pa se bodo pojavili še Joko Ono, Kvazi Cirkus, Unicum, Start at Zero in Sintetika. Skratka, pank scena bo znova udarila!


Piše: Maja Miloševič

Ni komentarjev:

Objavite komentar