torek, 9. junij 2015

Bandi se predstavijo: ANTI RECESIJA

Leta 2011 je Marvin, ki je stalni spremljevalec koncertne scene, omenil Valterju, da igrajo takoj čez mejo v Italiji old school HCejevci Agnosticv Front. Valter, ki že več kot desetletje ni spremljal koncertne scene, je za spremembo pristal na povabilo: »pa pojdiva na eno birco!« Distorzija kitare mu je takoj zlezla po žilah in zbudila skoraj pozabljenega punkerja. Čez dober mesec so iz naftalina potegnili kitaro in bobne. V podirajočem domu za ostarele na Gradišču, kjer je prava temačna energija za ustvarjanje, sta dobila plac in nemudoma pričela z nažiganjem. Vsake toliko sta dobila kakšnega mulca, ki je poprijel še za bas. Z basisti je bila baje čista štala, začasno jih je rešil Svili, kasneje pa se jim je pridružil še Flajs na kitari in vokalu. Glede na to da je bilo to obdobje recesije, so tako tudi poimenovali band. Vse skupaj je bilo bolj hobi in izpušni ventil. Bobnarju Marvinu so želeli za rojstni dan prirediti koncert. Želja se je uresničila, špil je uspel.

Ne dolgo po tem je takratna Recesija spet postala bosa. Basist Svili zaradi čudnega delovnega urnika ni imel več časa za vaje in ravno tako tudi drugi kitarist in vokalist Flajs. Marvin in Valter sta spet ostala sama in v iskanju novih članov. Prikazal se je Nejc s svežo energijo na basu. Kaj so še potrebovali? Histerično bejbo! In dobili so Eleno. Začeli so novo obdobje pod imenom Anti Recesija, ki laja, kriči, opozarja in s prstom kaže na pokvarjen sistem, ki smo mu priča na sončni strani Alp. Leta 2014 so izdali svoj prvi demo album.



Mini intervju:

Kaj vam pomeni glasba oz. kaj z njo želite sporočiti?

Glasba nas predvsem združuje in povezuje, preko nje želimo ozaveščati in spodbuditi ljudi, da se postavijo na lastne noge in se uprejo temu super kapitalizmu. Moč je v masi ljudi in ne v peščici politične elite.

Predstavitev članov:

Elena – vokal, Valter – kitara, Nejc – bas, Marvin – bobni

Bi izpostavili komad, ki ima za vas pomembno sporočilo?

Punker je naslovni komad z demo polšče. Izdan je bil tudi na Freedom punker vol.17 kompilaciji. Komad sporoča vsem punksom, naj ostanejo to, kar so, in naj se držijo stila: državi prou neč ne bom dal in vse spil bom sam.

Katere skupine so imele velik vpliv na vaše ustvarjanje?

Hm, med sabo se razlikujemo, vsak ima svoje vplive, seveda pa obstaja nekaj skupnih. O vplivih bi lahko pisali na dolgo in široko. Vsi poslušamo punk, na nas vplivajo skupine tako punk, crust, metal, metalcore in za piko na i še grind in buka! Glede na to da na demo plošči ne slišimo samo punk zvokov, lahko definitivno v naslednjem albumu pričakujete še kaj drugega. 

Prihajajoči koncerti?

◆ Trnje fest 2015
◆ Downhill Sorica HARD CORE 2015

Kontakt:

● viti.racing@gmail.com

Povezave:

facebook
bandcamp

Napisala: Maja Miloševič

Ni komentarjev:

Objavite komentar