sreda, 3. junij 2015

Slovenska pank transverzala - Zadnja možnost za žig anarhije

V petek, 5. 6. 2015, se bo v Vuzenici v Modri dvorani odvil zadnji izmed osmih udarcev Slovenske pank transverzale. V napovedniku si lahko pogledate, kaj vse nas čaka na Koroškem.



SPT je projekt, ki ga je zasnovala skupina Pink Panker (Litija) z željo po večji povezanosti scene. Vse je skovano po principu naredi sam in vsak lahko sodeluje. Samoiniciativno so poskrbeli za krovno organizacijo in medijsko podobo. Za širitev pank ceste v svoji regiji pa so poskrbele Strgane Pazduhe (Ravne na Koroškem), Drek U Pest (Kranj) in Harry (Ajdovščina). Zavezali so se za organizacijo vsaj enega koncerta, na katerega so povabili tudi lokalne pankerje.

Zgodilo se je že sedem dogodkov. Vsak obiskovalec je prejel žig anarhije. Tistega, ki bo (je) zbral vsaj pet žigov, čaka posebna nagrada – merch vseh sodelujočih skupin.

Občinstvo na sedmi postaji Transverzale, Kočevje (Baza 13). Foto: Tanja Ristič

Pred zadnjim udarcem smo organizatorje povprašali o preteklih dogodkih. Zanimali so nas splošni vtisi po skoraj končanem projektu.

Urko (Pink Panker): Bilo je ludo i nezaboravno. Dogodkov so se udeleževali tako mladi nadobudneži, novi podporniki panka, kakor tudi stari mački, ki so po srcu še vedno mladi in uporniški. Število obiskovalcev se je na vseh dogodkih gibalo med 50 in 100 Transverzalci, perfektno vzdušje med občinstvom, bendi, tonskimi mojstri in vsemi sodelujočimi je dogodkom prililo pravo pankersko evforijo. Pankerji so pridno zbirali žige anarhije. Nagrajence objavimo na naši facebook strani po zadnji postaji Transverzale. Vsi dogodki so bili dokumentirani tako z video kot tudi s foto utrinki, ki so že objavljeni na facebooku. Sledi pa tudi "aftermovie" v obliki dokumentarca, kjer bodo zajeti vsi dogodki SPT. V pripravi je zaključek v mesecu juliju pod imenom SPT Open Air, na katerem se bo zvrstilo osem bendov v sodelovanju s festivalom Domfrca v neokrnjeni naravi trboveljskih revirjev. Dosegli smo povezovanje med osmimi lokacijami po vsej Sloveniji, združeno delovanje trinajstih bandov, se povezali z založbami in producenti. Pank scena je malo pokukala iz podzemlja in se začela širiti tudi drugje.

Slovenska Punk Transverzala

Napisala: Maja Miloševič

Ni komentarjev:

Objavite komentar