sreda, 23. september 2015

MARŠ klub: V Okovih (MB) in Unicum (MS)

Radio MARŠ predstavlja: 

► V Okovih 
(Maribor, punk rock)

► Unicum 
(Murska Sobota, rapcore/punk/metal)

25.9.2015 ob 21:30, dvorana Gustaf - Pekarna, Maribor. FB event: tukaj.

Na dogodku bo vzpostavljen tudi prostor za distro, namenjen izmenjavi in prodaji različnih avdio nosilcev, pri tem pa lahko sodelujete tudi vi. Za redne obiskovalce MARŠ klubov velja poseben popust na koncertno vstopnico. Posamezna vstopnica bo štela 4€, za skupine šestih oseb 20€, za deset članov pa 30€. Vabljeni!

V Okovih. Foto: Arhiv. V Okovih.
Na oder Gustafa prihajajo V Okovih. Če jih mogoče še kdo ne pozna, gre za legendarno punk skupino, ki se je formirala davnega 1989 v Mariboru. Dve leti kasneje so izdali prvo kaseto, ki je izšla v samozaložbi. Sprva so nastopali v bolj ali manj lokalnih okoljih, dokler jih niso opazili tudi drugod in vrata v tujino so se jim naglo odprla. K povečanju njihove prepoznavnosti je zagotovo pripomogla plošča »Hard Sunshine Core« (1995), komad »The Way« pa je svoj prostor našel tudi na kompilaciji No Border Jam #3. Pesmi »Magic Trip«, »Any Way«, »Bad Day«, »Trip« in »Dedek Mraz«, so se znašle na kompilacijskem koncertnem CD-ju »Držimo skupaj«, ki je izšel pod okriljem založbe Front Rock. Istega leta pa prejmejo še nagrado za najboljšo domačo rokovsko produkcijo in ustvarjalnost, »Maršev Gojzar«.



Če so leta 1995 doživeli vrhunec svojega delovanja, je naslednje leto sledilo mračno obdobje in njen razpad. Posamezni člani skupine so se v nadaljevanju angažirali pri novih projektih in skupinah, vendar ni nobena dosegla večjega odmeva. V letu 2009/10 se je skupina na novo formirala. Moči so združili Karlo Drolc (vokal), Borna Šmid (kitara), Gregor Barovič (bas) ter Alen Šmid (bobni) ter se začeli koncertno udejstvovati. Sodelovali so tudi pri projektu Rokerji pojejo pesnike. Iz kakšnega testa so danes, pa se bomo lahko prepričali v petek, 25. septembra v Pekarni.

Unicum. Foto: Arhiv Unicum.

Pred skupino V Okovih bodo nastopili prekmurski uporniki Unicum. Skupino tvorijo Kiki (vokal), Blaž Košalin (bobni), Mihael Pojbič (bas) in Tobias Brišar (kitara). Slednji so se formirali leta 2012 z željo po igranju in izražanju svojih pogledov na družbo. Njihova glasba se sprostira med rapcorom, punk rockom in metalom. Lansko leto so navrgli demo prvenec z naslovom »Molotov Cocktail«. Če jih še niste slišali, je petkov koncert več kot odlična priložnost, da jim prisluhnite.



Piše: Darko Karapetrovič

Ni komentarjev:

Objavite komentar