sreda, 15. februar 2017

(Grupa) 92 se vrača na odre!

 photo zbrii_3.jpg
Klub Gromka vabi:

► 92 (Ljubljana)
     novi val/punk

► 2/3 S.O.R.+E.K. (Idrija) 
     punk

► Fršlus (Idrija)
     punk

Sobota, 18. februar ob 20:30. Dogodek: klik. Vabljeni!

92: "Skupina 92 se formira 1976 na Kodeljevem v Ljubljani. Po začetnem preigravanju rock and rolla in nekaj koncertnih nastopih se ob koncu sedemdesetih spoprimejo s pank gibanjem, ki se uspešno pretaka iz Anglije v Slovenijo, Jugoslavijo. Čista energija panka in kritičen pogled na družbo sta kot nalašč za njihov prehod v nemirna osemdeseta. Prvotno ime benda Termiti spremenijo v 92, klicno številko policije. Leta 80 pridobijo v zasedbo klaviature, kar doda njihovemu zvoku povsem nove širine in tako postanejo novovalovska skupina. Pomladi 80 posnamejo svoje prve posnetke na Radiju Študent, podpišejo pogodbo z ZKP RTV za malo ploščo, ki izide jeseni istega leta. Sodelujejo na kompilaciji ¨Novi punk val¨. Ob koncu leta sledita prva dva odhoda v vojsko, jeseni 81 so ponovno skupaj en mesec, na kar sledi ponovni odhod na služenje naslednjega člana. Ostali člani delujejo naprej in nastane nekaj novih pesmi. Nastopijo na Novem rocku 82, igrajo še na nekaj manjših koncertih, leta 83 razpadejo." (Unterhund) Od februarja 2014 pa skupina 92 spet deluje, od šestih do dveh...


Decembra 2013 je pri švedski založbi NE Records izšla antologija posnetkov 92 z naslovom Slike preteklosti. Maja 2015 je pri NE Records izšel singl Cenzura (7''), konec istega leta pa je pri založbi Rest in Punk izšla kompilacija Novi punk val 78-80 s skladbama »Videti jih« (marec 1980) in »Kontroliram misli« (maj 1980).



2/3 S.O.R.+E.K.: S.O.R. so nastali leta 1984 kot prvi HC bend v Idriji in tako nadaljevali punk zgodbo sokameradov Kuzl in Šunda. Aktivni so bili vse do 1988, njihova zapuščina pa je album Sistem organizirane regresije, ki je izšel pri NE Records. Od 2014 se zgodba S.O.R. nadaljuje, tokrat preoblikovani različici. Trenutno so se poimenovali z 'delovnim' imenom 2/3 S.O.R.+E.K., dokler, kot pravijo, se ne spomnijo česa novega.



Fršlus: Fršlus predstavlja najmlajšo generacijo idrijske pank scene. Temu primerno tudi nadaljujejo tradicijo značilnega idrijskega pank zvoka in družbeno obarvanih besedil.



 Piše: R.A.F.A.L. crew

Ni komentarjev:

Objavite komentar