četrtek, 2. marec 2017

Bolesno Grinje z novim EP-jem

EP Panxiozm je skupaj z zadnjim albumom "Grd"
izšel na CD nosilcu.
Bolesno Grinje so pred dnevi objavili nove posnetke. Te so združili v EP z naslovom »Panxiozm«. Sestavljen je iz treh pesmi, dveh avtorskih in prepričljive priredbe pesmi »Obdukcija«, katero so sicer v originalu izvajali Satan Panonski. EP je dostopen tukaj, izšel pa je tudi na CD-ju, skupaj s predhodnim albumom »Grd«, nove stvaritve pa predstavljajo njegov bonus. Izdaja je svoje mesto našla pri založbi Get Pissed Stay Pissed Records, komadi pa so bili posneti v studiu Grobnica.



Bolesno Grinje so grindkorovski stroj, ki melje globoko v temelje te podtalne godbe. Njihova glasba predstavlja močno vez med punkovsko oštrino in metal pogromom. No, ni čudno torej, da se privrženci njihove glasbe najdejo v obeh zvrsteh, njeno poimenovanje pa je zgolj formalnost. Bolesno Grinje so nastali leta 2000 v Puli, istrskemu mestu, znanemu po močni underground sceni. Bend slovi po intenzivnem odrskem pristopu, svojo energijo pa znajo prenesti tudi na fizične nosilce. V sedemnajstih letih delovanja so navrgli lepo število izdaj, kar jih uvršča med bolj ustvarjalne in izdajateljske skupine. V vitrini imajo osem studijskih albumov, dve EP izdaji in prav toliko split albumov. Enega so izdali skupaj z ekipo Sodn´ Dan iz Železnikov, vinilko pa lahko po želji dobite iz distra portala tukaj. Sodn´ Dan danes žal ne obstajajo več, iz nje se je razvila skupina Trifor60, Bolesne Grinje pa drvijo dalje in to vedno bolj prepoznavno.


Kot zanimivost naj omenimo še, da so imeli posamezni člani skupine težavi pri vstopu v nekatere evropske države. Sedaj pa, ko je tudi Hrvaška del te umetne tvorbe imenovane EU, pa lahko končno okusijo odre širom Evrope. Live fast, daj znoj!    

Piše: Matej Urbanč

Ni komentarjev:

Objavite komentar