ponedeljek, 13. marec 2017

Izšla je kompilacija No Border Jam 8

Front Rock in Subkulturni azil v okvirju Kulturnega centra Maribor predstavljata singl z naslovom "Vsak dan, vsako noč", ki ga izvajajo članice skupine Strgane Pazduhe. Ta se nahaja na najnovejši kompilaciji No Border Jam 8, ki je izšel pred kratkim.



Strgane Pazduhe, eden redkih povsem ženskih pank bendov, so nastale leta 2014, da bi presenetile prijatelja, lokalno rokersko legendo Robija Prošta in ga moralno podprle na poti do abstinence. Šestega decembra 2014 so prvič nastopile na koncertu Tribute to Prošt v Kompleksu na Ravnah na Koroškem, kjer so zbirali sredstva za pomoč Robiju pri odvajanju od alkohola. Zaradi dobrih odzivov in veselja do ustvarjanja, so se odločile, da stvar peljejo dalje. Leta 2015 so izdale prvenec "Bil je nemarn", katerega del je tudi pesem "Vsak dan, vsako noč" in odigrale številne koncerte širom dežele.

Kompilacija No Border Jam 8 je nastala kot posledica lanskoletnega tradicionalnega festivala No Border Jam v Mariboru, ko je zopet zasedel svoj matični prostor v Pekarni. Nova verzija dobro znane kompilacije je nasledila svojo prejšnjo številko 7, ki je izšla pred petimi leti. Letos lahko prisluhnite 13-tim odličnim slovenskim in mednarodnim punk izvajalcem, kakor se tudi spodobi za festival in album brez meja. Svojo CD kopijo lahko dobite pri založbi, lahko pa jo naročite tudi na tej povezavi (klik).

Na kompilaciji NBJ 8 se nahaja 16 skladb. Foto: Front Rock

Piše: Peter Dobaj

Ni komentarjev:

Objavite komentar