ponedeljek, 20. marec 2017

Petroleum Beat Moto-rock festival bo štartal svojo epizodo!

V novi eksploziji prihajajočega poletja, posvečenih glasbenim mega-koncertnim eventom, bo eden prvih in zagotovo največjih glasbenih dogodkov Petroleum Beat Moto-rock festival. Festival bo odlikoval predvsem dovršen glasbeni program, ki je letos zaobjel širok glasbeni spekter različnih žanrov, kot tudi različnih glasbenih tradicij. Dogajanje bo potekalo od 26-28. maja 2017 na Speedway stadionu v Petišovcih pri Lendavi.


Petkov glasbeni program bo obarvan z The Exploited na čelu. Je bend, ki ga ni potrebno posebej predstavljati: enostavno The Exploited = Punk. Škotske legende, ki se že od leta 1980 bojujejo proti sistemu, poosebljajo duh uporništva in nezadovoljstva mnogih generacij, tokrat v Lendavi. Ta večer bodo nastopili tudi Pankrti, prva punk rock skupina za »železno zaveso«, ki letos praznuje že 40 let delovanja. Iz Kragujevca prihajajo KBO!, eden izmed prvih hardcore punk skupin iz Ex YU punk scene. Petkov večer bo zapolnil tudi trojec iz Madžarske, punk rockerji Hellfreaks z odličnim ženskim vokalom, alternativni metalcorovci Cadaveres ter Pokolgép, legende madžarskega heavy metala s kar 18-timi izdanimi albumi. Domače barve bodo zastopali Odpisani, in Sarcasm ter Ramones cover band Take it DEE DEE iz Hrvaške.
The Exploited bodo petkovi headlinerji festivala. 

Sobotni večer bo gorel z Laibach, ki je ena najbolj uveljvaljenih slovenskih skupina na mednarodni sceni. Slednji so koncentrirali v večih delih sveta, tudi v Severni Koreji. Njihova dela so večinoma izšla pri britanski založbi Mute Records, kjer meddrugim domujejo Depeche Mode, New Order, Swans, Liars in ostali. V Lendavo prihajajo tudi reški Let3, znani po provokativnih besedilih in šokantnih nastopih v živo. V soboto bo iz Madžarske zopet prispel paket, v katerem se bodo znašli rockerji Rudan Joe´s Coda pa alternativni ArkheAC/DC/GP cover band za klasično rajo ter electro rockerji Anima Sound System. Ne smemo pa pozabiti še na prleške grunterje Dežurne krivce, pa obalne"coveraše" Cowboys from Hell, hard & heavy skupino Black Hole Riders ter lokalne Eyecontact in Eklips.


Ob odličnem glasbenem programu bo festival nudil široko paleto dodatnih brezplačnih aktivnosti; od delavnic, športnih aktivnosti, masažnega in tatoo studija,... V soboto bo organizirana panoramska vožnja z motorji ter možnost izletov po okolici (razgledni stolp Vinarium Lendava, Ocean Orchids Dobrovnik,…), tako, da obiskovalcem res ne bo dolgčas. Na voljo bo brezplačni kamping (100.000 m2 prostora), pokritih površin bo na voljo za kar 5.000 obiskovalcev, vsem dostopni tuši ter WC-ji. 

Tako bo Petroleum Beat Moto-rock festival v organizaciji Petroleum Beat ustvarjalnega društva že prvo leto nakazal smernice za prihodnji razvoj. Te nakazujejo še večji open air dogodek v Lendavi v prihodnjih letih. Vstopnice so na voljo na vseh prodajnih mestih eventima in tukaj. Preklopite na Petroleum Beat, vabljeni!

Piše: Jože Pal, Matej Urbanč

Ni komentarjev:

Objavite komentar