nedelja, 4. marec 2018

The Exploited se vračajo v Slovenijo, tokrat v popolni zasedbi!


Mesec dni pred festivalom Petroleum Beat bo ta že zakuril svoje motorje. V naše kraje prihajajo škotske legende punka, The Exploited, ki bodo nastopili na uradnem warm-up koncertu, 27. aprila, v dvorani Gustaf v mariborski Pekarni. Lanskoletni nastop na festivalu je vokalistu Wattie-ju preprečila bolezen, tokrat pa se vračajo v popolni postavi. Na dogodku bodo nastopili tudi lokalni hardkoraši Odpisani ter Bakterije, punkerji iz sosednjega Čakovca. Cena vstopnice v predprodaji znaša 17€, na dan koncerta pa 20€. Preko maila info@petroleum-beat.si pa si lahko zagotovite tudi komplet vstopnic The Exploited + Petroulem Beat 18 (dvodnevna) po ceni 45€. Koncert bo tudi priložnost, da si zagotovite festivalske vstopnice za Petroleum Beat po izjemno akcijski ceni (28 € za oba dneva, 17€ pa bo štela enodnevna vstopnica). Vabljeni!


The Exploited so nastali leta 1979 v Edinburgu. Dosedaj so navrgli številne izdaje, ki samo potrjujejo njihovo dolgoletno ustvarjanje. S prvim albumom »Punk´s not Dead« (1981) so na takratni punk rock sceni pustili ogromen pečat, njihova prepoznavnost pa je završala med (alternativno) glasbeno srenjo. Skupina je bila vedno znana po eksplozivnih nastopih in brezkompromisnih besedilih, ki obiskovalce njihovih koncertov nikoli ne pustijo na cedilu. Energijo, ki jo med poslušalce ponese frontman Wattie, lahko občuti vsakdo. Na vas je, da pridete in se prepričate sami, če se še niste. :) Skupina se trenutno potika na evropski turneji, dan po mariborskem koncertu pa se bodo oglasili še v novogoriški Mostovni. 

Pred nastopom skupine Exploited bodo oder zasedli Odpisani. Ta pomurski bend je nastal leta 1995 in domačo sceno popestril z idiličnim hardkorom. Skupina je na svoji poti obiskala že številne dežele, nastopili pa so tudi na Novem Rocku 96 v Križankah. Zadnji album so izdali leta 2014 (Šah Mat), trenutno pa ustvarjajo pesmi, ki bodo del novega albuma. Ta naj bi predvidoma izšel letos. Da bo mera res popolna, pa bodo poskrbeli še Bakterije iz Čakovca. Ta postava je prav tako nastala leta 1995, za sabo pa imajo dva albuma. Da imajo punk v krvi, znajo dokazati tudi na odru, ki so si ga v preteklosti delili s skupinami kot so U.K. Subs, The Vibrators, The Casualties, One Way System, G.B.H., KUD Idijoti ipd.

Ob tem pa vas že zdaj vabimo tudi na letošnjo edicijo festivala Petroleum Beat, ki se bo tako kot lansko leto odvil zadnji vikend maja v Petišovcih pri Lendavi. Letošnji jagodni izbor bodo tvorili Total Chaos (ZDA, punk), Elvis Jackson (Ajdovščina, ska/punk), Debeli Precjednik/Fat Prezident (Hrvaška, hardcore/punk), Deafness by Noise (Hrvaška, hardcore), Don Gatto (Madžarska, hardcore), Social Free Face (Madžarska, hardcore), HCHC (Madžarska, hardcore), Deadends (Avstrija, melodic hc/punk), Muškat Hamburg (Maribor, punk´n´roll), Radiostorm (Šentjur, hc/punk rock), BKD (Hrvaška, oi/punk), The Insurgent (G. Radgona, punk rock), Reach (Ljutomer, hardcore), Panicka (Lendava, punk rock), Cyphre Louis (Ljutomer, psychobilly) in tudi že prej omenjeni Odpisani ter Bakterije. Se vidimo!

Piše: Matej Urbanč

2 komentarja:

  1. Da se pravilno predstavim, sem gospod Michael Benson, zasebni posojilodajalec, dajem minimalno posojilo v višini 5.000 evrov ali njegov ekvivalent v drugih valutah za kakršen koli znesek posojil z obrestno mero 3%, to je finančna priložnost na vaših vratih , hitro dobite posojilo 2018. Obstaja toliko ljudi, ki iščejo finančne priložnosti ali pomoč za vogalom in v mestih, in tudi takrat jih ne morejo dobiti, ampak tukaj je. Možnosti financiranja na vaših vratih in zato si ne morete zamuditi te priložnosti. Ta storitev je namenjena ljudem, podjetjem, podjetnikom in ženskam ter razpoložljivosti vsake količine, ki jo želite dobiti več informacij. Pišite nam po elektronski pošti: MICHEALBENSONLOANAGENCY@GMAIL.COM
    Obrazec za posojilo in ga vrnite.

    Polno ime .................

    Zasebna telefonska številka ................

    Država ..................

    Naslov ...............

    Država ...............

    Leta ..............

    Prijavili ste se prej ali ne. .............

    Znesek zahtevanega posojila. ..................

    Obdobje posojila ...............

    Poklic .................

    Mesečni dohodek .....................

    Glede na te podrobnosti vam bomo poslali našo soglasje s časovnim razporedom povračila in če sprejmete določila in pogoje, lahko dobite posojilo po odobritvi, odvisno od resnosti, nujnosti in zaupanja, ki smo vam za vas.
    Čakam vaš hiter odziv.

    S spoštovanjem,

    Micheal Benson

    OdgovoriIzbriši
  2. Do you need a quick long or short term loan with a relatively low interest rate as low as 3% We offer business loan, personal loan, home loan, auto loan, student loan, debt consolidation loan e t c We are guaranteed in giving out financial services to our Do you need urgent funding Apply now - We offer personal, commercial and personal finance for your business Contact us now,
    Email ( bailiegiffordmoney@gmail.com )

    ---------------------------------------------------------------------------

    Ali potrebujete hitro dolgoročno ali kratkoročno posojilo z razmeroma nizko obrestno mero, ki znaša le 3% na naše Ali potrebujete nujno financiranje Prijavite se zdaj - za vaše podjetje ponujamo osebne, komercialne in osebne finance. Pišite nam zdaj,
    E-pošta (bailiegiffordmoney@gmail.com)

    OdgovoriIzbriši