četrtek, 19. april 2018

XVII. Antifa Fest // Antifašistični festival na Metelkovi!

Letošnji Antifašistični festival bo postregel s številnimi zanimivi dogodki.

Letošnji tradicionalni antifašistični festival bo potekal med 19. in 21. aprilom na AKC Metelkova mestu. Na njem bo prostor za spomine, opomine in za premisleke o sedanjosti, predvsem pa za to, da ponovno pokažemo, da je Ljubljana antifašistično mesto. Vanjo so vsepovsod vtkane zgodbe tako sedanjih kot zgodovinskih antifašističnih bojev, za katere je maskotam na oblasti vedno bolj vseeno. Novo-stari obrazi, ki nas ropajo socialnih pravic in možnosti za dostojno življenje, nas brez sramu pitajo z vrednotami nacionalizma, nevednosti, arogance in sovraštva. Režim modernega totalitarizma pod taktirko ekstremnega centra vsepovsod proizvaja teror, ponižanja, zlorabe, depresijo, fatalizem. Njegov uraden jezik je cinizem, njegova metoda nenehno ustvarjanje seznama nezaželenih, na katerem se lahko znajdeš zaradi spola, jezika, dokumentov, oblike izražanja seksualnosti, odtenka barve kože, poguma, družbene angažiranosti in še česa. V tej novi družbeni pokrajini, v mnogočem ukrojeni po meri vladavine kapitala, ko si novi fašizem nadeva različna skrita in odkrita oblačila, vztrajanje na trdnih tleh antifašizma pomeni vztrajanje na vrednotah najbolj osnovne človečnosti, na vrednotah socialne pravičnosti, svobode in enakosti. Tako v gozdovih partizanske Jelovice v zimi 1942 kot v revolucionarni Rojavi 2018. Na festivalu si bo mogoče ogledati tudi film "The Antifascists" v klubu Gromka. Dokumentarec raziskuje antifa gibanje na Švedskem in v Grčiji od leta 2013. Namen filma je, da pri občinstvu vzpodbudi prevpraševanje populističnih, negativnih definicij in predpostavk o antifa. Z dokumentacijo dinamične protifašistične borbe film pokaže različne pristope k antifašistični akciji.
Vsak med nami, vsepovsod po svetu, ima pravico do dostojanstvenega življenja ne glede na kraj rojstva, papirje, morebitna verska prepričanja ali spol. Proti institucionalnemu fašizmu ekstremnega centra in uličnem nasilju gradimo skupnost solidarnosti, učenja in spoštovanja. Proti ideologiji sovraštva s festivalom življenja. Podroben program si lahko ogledate na tej povezavi: XVII. Antifa Fest // Antifašistični festival. Vabljeni! (A)

Piše: R.A.F.A.L. crew

2 komentarja:

  1. Da se pravilno predstavim, sem gospod Michael Benson, zasebni posojilodajalec, dajem minimalno posojilo v višini 5.000 evrov ali njegov ekvivalent v drugih valutah za kakršen koli znesek posojil z obrestno mero 3%, to je finančna priložnost na vaših vratih , hitro dobite posojilo 2018. Obstaja toliko ljudi, ki iščejo finančne priložnosti ali pomoč za vogalom in v mestih, in tudi takrat jih ne morejo dobiti, ampak tukaj je. Možnosti financiranja na vaših vratih in zato si ne morete zamuditi te priložnosti. Ta storitev je namenjena ljudem, podjetjem, podjetnikom in ženskam ter razpoložljivosti vsake količine, ki jo želite dobiti več informacij. Pišite nam po elektronski pošti: MICHEALBENSONLOANAGENCY@GMAIL.COM
    Obrazec za posojilo in ga vrnite.

    Polno ime .................

    Zasebna telefonska številka ................

    Država ..................

    Naslov ...............

    Država ...............

    Leta ..............

    Prijavili ste se prej ali ne. .............

    Znesek zahtevanega posojila. ..................

    Obdobje posojila ...............

    Poklic .................

    Mesečni dohodek .....................

    Glede na te podrobnosti vam bomo poslali našo soglasje s časovnim razporedom povračila in če sprejmete določila in pogoje, lahko dobite posojilo po odobritvi, odvisno od resnosti, nujnosti in zaupanja, ki smo vam za vas.
    Čakam vaš hiter odziv.

    S spoštovanjem,

    Micheal Benson

    OdgovoriIzbriši
  2. Če želite vnesti pravilno sam, sem Michael Benson zasebni posojilodajalec, sem dal minimalno posojilo v višini 5.000 € EUR ali protivrednost v drugih valutah za vsak znesek posojila obrestni meri v višini 3%, to je finančna priložnost za vaš vrata, hitro dobite posojilo za leto 2018. Obstaja toliko ljudi od iščejo finančne možnosti ali pomoč za vogalom in v mestih, in še vedno ne morejo dobiti enega, ampak tukaj je. Možnosti financiranja na vašem pragu in kot taki si ne morete zamuditi te priložnosti. Ta storitev je namenjena ljudem, podjetjem, podjetnikom in ženskam ter razpoložljivosti vsake količine, ki jo želite dobiti več informacij. Pišite nam po elektronski pošti: MICHEALBENSONLOANAGENCY@GMAIL.COM
    Obrazec za posojilo in ga vrnite.

    Polno ime .................

    Zasebna telefonska številka ................

    Država ..................

    Naslov ...............

    Država ...............

    Leta ..............

    Prijavili ste se prej ali ne. .............

    Država ..............

    Znesek zahtevanega posojila. ..................

    Obdobje posojila ...............

    Poklic .................

    Mesečni dohodek .....................

    V priznanje teh podatkov, bomo poslali našo pogodbo z načrtom odplačevanja, in če se strinjate s pogoji, ki jih lahko dobite posojilo po odobritvi, odvisno od resnosti, nujnosti in zaupanja, ki jih imamo za vas.
    Čakam vaš hiter odziv.

    S spoštovanjem,

    Micheal Benson

    OdgovoriIzbriši