ponedeljek, 02. marec 2020

Odpisani izdali EP Raised Fist!

Pomurski Hard Core Punk veljaki Odpisani so izdali EP z naslovom Raised Fist. Ta nosi 3 težko kategorne štikle z revolucionarnem nabojem. Izdaja je izšla pri Petroleum Beat Records, podprla pa jo je tudi Založba Punk Portala (ZPP). Prisluhnimo!Je pa ta EP za Odpisane na nek način prelomen. Teksti so prvič slišani v angleškem jeziku, kar bi se naj nadaljevalo tudi v prihodnje. Ja, dogajajo se spremembe, ki pa niso nujno nekaj slabega. Če sem prej njihovo glasbo opisal kot hardcore s primesmi punka in metala, so jim novi angleški teksti dodali še en bolj old school touch. Če bi Odpisani bili nek ameriški bend, bi po desetletjih delovanja zagotovo spadali v skupino legendarnih old school bendov kot so Agnostic Front, S.O.I.A., Slapshot, Pro - Pain...

Odpisani štartajo na tem novem EP-ju z melodičnim old school komadom »Raised Fist«, ki pa je kljub melodičnosti pravi poziv k uporu. Ampak ne na splošno, saj vsak naj začne pri samemu sebi. Sami smo si krivi, če smo z svojo pasivnostjo dovolili, da je družba zabredla tja, kamor pač je zabredla. Torej, začni z spremembami pri sebi in tako poskusi spremeniti družbo in njeno mišljenje.

Odpisani so (od leve proti desni) Peter Beznec (kitara), Borut Horvat (vokal),
 Jože Pal (bas) in Saša Dolgov (bobni). Foto: fb arhiv Odpisani

Naslednji komad »100 problems« je zelo oseben. Ukvarja se z medčloveškimi odnosi, najprej na relacijo jaz - jaz, ki se stopnjuje v odnos jaz - vsi drugi. Hja dragi moji, če ne bomo najprej uredili zadev sami pri sebi, ter začeli komunicirati med sabo, bo vsak ostal otok za sebe.

Zadnji komad Planet X je bolj moderen, bolj ekološke narave. Hecam se. Ali pa tudi ne. V bistvu imajo fantje čisto prav. Malo bolj bi morali razmisliti o svojem odnosu , ne samo do družbe, ampak tudi do narave. Samo ta en planet imamo in trenutni dogodki v naravi nam kažejo ,da smo zabredli že kar globoko. Narava se ne bo prilagodila nam, mi se bomo morali prilagoditi njej. Ali pa nas čez čas ne bo več.

EP je sproduciral legendarni Tue Madsen, ki je doslej sodeloval z ogromno metal in hard core bendi, kot so recimo Meshuggah, Dark Tranquillity, The Haunted, Sick of It All, Born from Pain..... če omenimo samo nekatere. Zraven EP-ja so fantje izdali še videospot Raised Fist, ki je bil objavljen na spletnem portalu Hardcore Worldwide. Na ogled je na voljo tudi tukaj.

Odpisani so sicer bend z dolgoletnim stažem delovanja, saj obstajajo že od leta 1995, ko so se združili člani benda NOT WHY YES in death metal benda G.R.B.! V svoji karieri so doslej igrali že z Faith No More, Lurkers, GBH, Clawfinger, Total Chaos, The Exploited, Booze and Glory......Nastopili so tudi na Novem Rocku 1996 in pa na legendarnem Monte Paradiso festivalj v Pulju, ter koncertirali po celotni Sloveniji, Hrvaški, BiH, na Nizozemskem, Slovaškem, Madžarskem... 

Njihovo glasbo lahko opišemo kot hardcore s primesmi punka in metala. Leta 1995 so v samozaložbi izdali EP Odpisani, nato je sledili CD z naslovom Preobrat (Statera) leta 1997, 2000 Partisan Hard Core, ter 2014 Šah Mat (God Bless This Mess, Založba Punk Portala). Leta 2018 so izdali še EP Prva Vrsta, ki je izšel pod lastno znamko Petroleum Beat Records, svoj prostor pod soncem pa je našel tudi pri Založbi Punk Portala.

Odpisani za jesen zopet napovedujejo novo izdajo in prepričano smo lahko, da bodo še kar nekaj časa pisali zgodovino hardcore punka v deželi na sočnih strani Alp. Konec marca bodo nastopili v Nemčiji, v maju imajo v načrtu še dva koncerta na Madžarskem. Na začetku junija pa bodo nastopili še na festivalu Petroleum Beat v Murski Soboti 

Piše: Sašo Kolarič

3 komentarji:

 1. Pozdravljeni in dobrodošli pri globalnih posojilnih storitvah Spotcap, moje ime je Claudia Klein, posojilodajalec in tudi posojilni svetovalec.

  Ali nujno potrebujete finančno okrepitev? potrebujete posojilo za različne namene? če je vaš odgovor pritrdilen, vam svetujem, da se obrnete na moje podjetje prek | spotcapglobalservices@gmail.com | ali nam sporočite na WhatsApp: +4915758108767 | in imate posojilo na svojem računu v 24 urah, ker nudimo odlične posojilne storitve po vsem svetu.

  Ponujamo vse vrste posojilnih storitev (osebni posojilo, posojilo za podjetja in številne druge), ponujamo tako dolgoročne kot tudi kratkoročne posojila, poleg tega pa si lahko izposodite do 15 milijonov evrov. Moje podjetje vam bo pomagalo doseči različne cilje s široko paleto posojilnih izdelkov.

  Vemo, da je bilo pridobivanje zakonitega posojila vedno velik problem Posamezniki, ki imajo finančne težave in jih potrebujejo rešitev, veliko ljudi zaradi visokih obresti tako težko dobi posojilo za lastniški kapital od svojih lokalnih bank ali drugih finančnih institucij. stopnja, nezadostno zavarovanje, razmerje med dolgom in dohodkom, nizek kreditni rezultat ali kateri koli drug razlog

  Ni več čakalnih dob ali stresnih obiskov bank. Naša storitev je na voljo 24/7 - dobite lahko posojilo in dokončate svoje transakcije, kadar koli in kjerkoli jih potrebujete

  Nudimo 24 urne storitve posojila svetovnega razreda. Za poizvedbe / vprašanja? - Pošljite e-pošto na | spotcapglobalservices@gmail.com | ali nam sporočite na WhatsApp: +4915758108767 | & Prejeti odgovor v trenutku.

  Tvoja družina, prijatelji in sodelavci ne potrebujejo vedeti, da imate malo denarja, preprosto nam pišite in prejeli boste posojilo.

  Vaša finančna svoboda je v vaših rokah!

  OdgovoriIzbriši
 2. Pozdravljene dame in gospodje.
  Moje ime je Susan Benson, posojilodajalec sem in tudi finančni svetovalec. Če potrebujete finančno pomoč, sem prava oseba, ki jo lahko kontaktirate, tudi finančno svetujem vsem. Moja najpomembnejša prednostna naloga je vaša finančna stabilnost, prosim, sporočite mi in na voljo vam bom.

  Ali nujno potrebujete finančno okrepitev, vam bom svetoval, da se obrnete na moje podjetje. Opravljamo vse vrste posojilnih storitev. Z nami lahko stopite v stik preko e-pošte: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com ali mi pošljete sporočilo neposredno na WhatsApp preko: +447903159998 in prejmite odgovor v trenutku.

  Smo celovito podjetje za finančne storitve in smo zavezani, da vam bomo pomagali izboljšati svoje dolgoročne in kratkoročne finančne cilje.

  Lastnosti in ugodnosti;
  * Za posojilo lahko zaprosite kadarkoli in kjer koli.
  * Lahko si izposodite do 20 milijonov evrov.
  * Posojilo prejmite v 24 urah.
  * Znatna obrestna mera 3,0%.
  * Dobite možnost, da izberete datum vračila bodisi tedensko,
     mesečno ali letno v trajanju 1-30 let.
  * Enostavna spletna aplikacija.
  * Prilagojena navodila in strokovno znanje.
  * Finančno svetovanje.

  In; Če vam je težko dobiti posojilo pri lokalnih bankah ali drugih finančnih inštitutih, zaradi nekaterih razlogov, ki jih najbolje poznate, nam pišite, da vam bomo pomagali pri posojilu. Pomagali smo številnim posameznikom in organizacijam, ki se po vsem svetu soočajo s finančnimi težavami. Ko se prijavite pri nas, se prijavite pri zaupanja vrednem podjetju, ki skrbi za vaše potrebe po financiranju. V celotnem postopku boste poskrbeli.

  Za več informacij o naši ponudbi za posojilo nam vljudno pošljite zahtevo za posojilo preko:
  E-pošta: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com ALI;
  WhatsApp: +447903159998

  Kar zadeva posojanje denarja in finančno svetovanje, smo trenutno najboljše podjetje, s katerim se lahko obrnemo. Ne bodite napačni, če nas ignorirate, če želite začeti, nas kontaktirajte.

  OdgovoriIzbriši
 3. KAKO sem dobil posojilo od te velike družbe

  Pozdravljeni dragi moji, jaz sem Linda McDonald, trenutno živim v Austinu Texas, ZDA. Trenutno sem vdova s ​​tremi otroki in sem se aprila 2018 zataknila v finančni situaciji in sem morala refinancirati in plačati račune. Poskušal sem iskati posojila pri različnih posojilnicah, zasebnih in podjetniških, vendar nikoli z uspehom, in večina bank mi je zavrnila kredit, ne polni plena tistim vražam tam, ki jim pravijo posojilodajalca, vsi so prevara, vse, kar hočejo, je vaše denarja in ne boste več slišali od njih, so mi to storili dvakrat, preden sem spoznal gospoda Davida Wilsona, najbolj zanimiv del tega je, da mi je posojilo preneslo v roku 74 ur, zato vam bom svetoval, da se obrnete na gospoda Davida, če vas zanima posojilo in ste prepričani, da mu boste lahko pravočasno odplačali, se lahko obrnete nanj po e-pošti ……… (davidwilsonloancompany4@gmail.com) Brez kreditnega preverjanja, nobenega ponudnika, ki ima samo 2% obrestno mero in boljše odplačilne načrte in Če se morate obrniti na katero koli podjetje glede zavarovanja posojila brez zavarovanja, se danes za svoje posojilo obrnite na gospoda Davida Wilsona

  Ponujajo vse vrste posojila, ki jih imajo

  Kratkoročno posojilo (5_10 let)
  Dolgoročno posojilo (20_40)
  Posojilo za medijski termin (10_20)
  Ponujajo posojilo
  Posojilo za dom ............., Poslovno posojilo ........ Dolg posojilo .......
  Študentsko posojilo .........., Posojilo za zagon podjetja
  Poslovno posojilo ......., posojilo podjetja .............. itd
  E-pošta .......... (davidwilsonloancompany4@gmail.com)
  Ko gre za finančno krizo in posojilo, potem je posojilo David Wilson finančno, prosim, povejte mu. Gospa Linda McDonald vas bo usmerila v dobro srečo ................... ….

  OdgovoriIzbriši