sobota, 23. maj 2020

ŽEN ob deseti obletnici izdali album remiksov »Blender!«

Po nedavni vinilni reizdaji albuma 'I onda je sve počelo' je zagrebška trojka ŽEN ob deseti obletnici svojega delovanja skupaj s pomočjo domače založbe Moonlee Records objavila še album 'Blender' – kompilacijo remiksov komadov iz njihovih treh studijskih albumov. Album je dostopen v digitalni obliki na bandcamp straneh skupine in založbe.
 

Pestro skupino ustvarjalcev, ki so predrugačili pesme ŽEN ter jim dale nov prizvok sestavljajo glasbenik in producent iz Siska Saša Rajković aka Zarkoff, glasbena producentka in techno DJ-ka z londonskim naslovom Andrea Giordani, zagrebški synthwave duo Pocket Palma, ki su v preteklosti ustvarjali pod imenom Side Project, vsestranski veteran zagrebške scene Ivan Antunović, ki od 2015 ustvarjo pod umetniškim imenom Iv/An, glasbeni producent, DJ in ikona klubske scene Jasmin Mahnić aka Le Chocolat Noir, glasbeni producent z berlinskim naslovom ter nekdanji član Mimika Orchestra in Beat Bustersa Damjan Blažun aka Damjan Morello, francoski producent Paul Grandjean aka Genetik Dub, ki je tokrat predstavil svoj eksperimentalni projekt Hikari No Oto, elektro-pop dvojec Kimiko, ter Sanja Šiljković iz bendov Lollobrigita in Shoxx, ki ustvarja z umetniškim imenom SUN U.

Zametki albuma 'Blender' segajo že v čas po izdaji albuma 'Jantar', ko je vsestranska umetnica in prijateljica benda Andrea Giordani samoinicijativno napravila svojo verzijo komada Iskrenost je posebna, s katero je odprla vrata povsem drugačni zvočni izkušnji skupine ŽEN. Ob deseti obletnici delovanja skupine je svoje dojemanje in doživetje glasbe ŽEN prispevalo (poleg Andree) še deset glasbenikov in glazbenic, s katerimi se ŽEN prepletajo na zagrebški sceni skozi prijateljstva, druženja, preigravanja, poslušanja...

ŽEN v akciji. Foto: fb žen

'Blender' je sestavljen iz devet povsem različnih pristupov k predelavi glasbenega izraza skupine ŽEN, katerim je skupno, da brezkompromisno predstavljajo karakterje in stile posameznih avtorjev, pri čemer pa subtilno, vendar jasno ohranjajo bistvo originalne izvedbe. Zaradi navedenega, četudi med seboj zelo raznozvočni izdelki posameznih avtorjev (od katerih so mnogi ustvarjali v pogojih popolne izolacije), skupaj sestavljajo kompaktno in privlačno celoto.

Za vizualni izgled naslovnice je poskrbel Sven Sorić, oblikovalec in glasbenik, ki svojo ustvarjanja posreduje preko platforme This Town Needs Posters in benda ###.

Piše: Moonlee Records

Ni komentarjev:

Objavite komentar