ponedeljek, 5. oktober 2020

Črvge z novim spotom - Kad sve opet krene!

Skupina Čvrge je poslušalce ravno razveselila z novo pesmijo in videospotom "Kad sve ospet krene". Pesem je nastala med karanteno in nas opozarja na izgubo svobode med predpisanimi ukrepi in nas tudi opozarja, da bi se morali obrniti drug k drugemu, se bolj družiti in drug drugega poslušati, obiskovati koncerte, preprosto - živeti polno, sporočajo člani benda.
       
Odlično zapakirani reggae in ska ritmi z nalezljivimi melodijami prežemajo kompozicijo in so odlična osnova za barvit video. Opozorilne besede pesmi bi se morale vsem vtisniti v spomin in v skladu s situacijo, ki se nam dogaja, bi se moral vsak izmed nas vprašati, ali vsi potrebujemo reset? 

Avtor videa je akademski slikar Nikola Pršendić, snemanju pa je pomagala pivovarna Dogma brewery“ in produkcija "Raven vision". Pesem je bila posneta v kragujevškem Coolijana studiu, na snemanju pa sta gostovala Marko Petković na klaviaturah in Aca Pejčić na saksofonu. Za namene videa so bili uporabljeni tudi posnetki z nastopa skupine na "Velikogradištanski kitarijadi". 


Kot pravijo člani skupine, so se namnožile pesmi med karanteno. Nastale so nastale prek internetnih povezav in tehnologije zaradi dejstva, da so člani "Čvrge" iz dveh mest, Kraguljevac in Požarevac. Pričakujejo tudi, da bodo kmalu posneli nove material in se javnosti predstavili do konca leta na vseh možnih odrih, kakor tudi z novimi videoposnetki. Upajo, da bodo ukrepi olajšani in da bo glasba zmagala proti čudežu Covid 19, ki je neizogibno odložil načrte glasbenikov in obiskovalcev. 

Pridružujemo se tudi željam članov skupine, kajti kot piše v refrenu te pesmi: "Komaj čakam, da se vse začne znova, da nam vsem teče kri po žilah"!

Objavil: Matej Urbanč

Ni komentarjev:

Objavite komentar