četrtek, 4. februar 2021

Anal Janša in Veseli izletnik

Luč dneva je ugledal EP ´Kam pa kam veseli izletnik!?!´ svežega projekta Anal Janša. Na bandcampu Anal Sexecution je na voljo za dolpoteg, kokor tudi še ostale hrupne izdaje skupin Govno Gonoreja, Gnjus, Anal Bukkake in Smeće od Smeća. Pri Anal Janši gre za vrtoglavi noise core projekt. Na EP-ju se najde dvajset kratkih komadov, ki so lirično precej pogumni, politično motivirani.
 

´Milan Crack´, ´Aleš Hojs Is a Faggot´, ´Jelko Špacin´, ´Zdravko Počivalšek Thinks He's Smart, but Actually He's Retarded´, ´Stanislav Zore je Šupak´, ´Žan Mahnič Zrak Ti je Treba Spustit iz Glave, Če ne Boš Poču´, ´President Pahor Has No Balls´ in pa seveda ´Tomaž Gantar, I Know Where You Live´ so vse naslovi komadov z EP-ja Kam Pa Kam Veseli Izletnik!?! projekta Anal Janša. Na tem mestu bi namesto komentarja rajši citiral del teksta The Cramps Garbageman. ´Do you want the real thing, or are you just talking? You wanna talk about the real junk?´

Skoraj istočasno, no v bistvu dva dni prej kot ´Kam Pa Kam Veseli Izletnik!?!´ je na bandcampu ŠOP Records izšel album ´Seja Shetraja´ zvočnega projekta Kje So Roke, ki zvočno sicer ni soroden Anal Janši, ampak se najde bolj v tape manipulation, je pa politično angažirano podoben izdaji ´Kam Pa Kam Veseli Izletnik!?!´. Če potegnemo iz ´Seja Shetraja´ še eno vitico, podoben posnetek se najde tudi na Krep Productions bandcampu.

Foto: Partizan - slovenski patriot arhiv fb

Če se vrnemo k Analnemu Janši me je navdušil impresiven hrupni pristop, ki ga ta bend uporablja. Nečisti posnetki, ki označujejo tudi nečistost oblastnikov v deželi pod Alpami. Drugače pa Analni Janša, kar samozavestno naprej, take rabimo. Prinaša direktno, odprto, glasno in orgazmično poslušanje, ki tistim sporoča tisto, kar jim pripada. Salut.

Piše: Matej Velkavrh

Ni komentarjev:

Objavite komentar