torek, 23. marec 2021

GMH, punkerski udar nad ukrepe in praznino!

GMH je projekt, ki se je formiral spontano z namenom preganjanja mrtvila v alternativnem glasbenem prostoru in lažjega soočenja z ukrepi, ki dušijo družbo. Idejni vodja projekta je Zoran Subašić - Zok iz Downtown recordings in protagonist različnih projektov (Bipolar Disorder, Pingo, Outside Down in drugi solo projekti). Na izdaji se pojavlja kot kitarist in basist ter tudi kot vokalist. 



Za mikrofonom se je pojavil tudi Aleš Pečaver - Pečo, najbolj znan kot prvi glas legendarnega novomeškega benda Corcoras. Sodeloval je pri komadih ´U.B.R.´, ´Moja Kotlina´ ter ´F.C.A.G.W.A.C.´, ki so ga igrali že Corcorasi. Potem je tu Sandro Mohorko, pevec od Dead Corcoras, bil pa je tudi vokalist pri Bipolar Disorder in basist pri Hillbillywithachainsaw. On je položil najhujše vokale (´Nevidni sovražnik´ in ´Job interview´). Ni pa šlo brez Olija Žmauca, ki obožuje vse kar diši po grindu in nojzu ter je znan akter na underground sceni (Smeće od Smeća, ex-Anonimni Alkoholiki). Na izdaji se je oglasil pri komadu ´Trn v peti´ in ´Vsako jutro´. Za bobne se je usedel Juš Šenica, ki se je udejstvoval pri bendih Pingo, Thunderbabies, 4-je, Fire Spit. 


Večina pesmi na izdaji je dejansko priredb od bendov, katerih člani so bili (ali pa so še) ustvarjalci tega albuma. Izjemi sta legendarna komada, ki odpirata album; ´Ritem človeštva´, ki ga v originalu igrajo Niet ter ´U.B.R.´ pod katerega se je zapisal enakoimenski bend Uporniki brez razloga (U.B.R.). Popolnoma nova štikla sta tako le ´Trn v peti´ in ´Tretja svetovna vojna´. Vse skladbe so bile posnete februarja in marca letos v enem izmed novomeških zaklonišč, za kar je poskrbel Zok večinoma v lastni režiji, naslovnico pa je oblikoval Denis Šmid (Culture Vulture). 

Piše: Matej Urbanč

Ni komentarjev:

Objavite komentar