ponedeljek, 3. oktober 2022

Punk poslastica: GBH prihajajo na Metelkovo!

Z veseljem najavljamo, da se bo dne, 22. 10. 2022, v Klubu Gromka na Metelkovi odvil vrhunec leta. Gromko bodo namreč zaskvotali očetje punka, skupina GBH, dogodek pa bodo popestrili tudi živahni Odpisani ter neutrudni Clockwork Psycho. Koncert organizirata Monsterbilly Records in R.A.F.A.L. crew, več o dogodku pa tukaj.


Skupina Charged GBH, ki prihaja iz angleškega okolja Birminghana, je bila ustanovljena leta 1978 in sodi v t.i. začetke street punka. V vseh letih delovanja so izdali dvanajst studijskih albumov, sedem live albumov, veliko kompilacij, nekaj mini albumov ter nekaj singlov. Svoje delo pa so izdali tudi na DVD nosilcih.  Občutno so vplivali na razvoj punka, tako doma, kot tudi po svetu. Prvič so v Sloveniji nastopili leta 1987 v ljubljanski študentski menzi. Starejši pankerji se jo bojda še spomnite, tokrat pa prihajajo v razvpiti klub Gromka v sklopu evropske turneje.

Odpisani so skupina iz Pomurja. Na sceni so že 25 let. Izdali so šest glasbenih albumov. Igrali so že s kar nekaj vplivnimi glasbeniki, recimo bili so predskupina Faith no More v Ljubljani, z Exploited in še bi lahko naštevali. Eden najspektakularnejših nastopov pa je bil definitivno na The best od Novga Rocka 91-96 v ljubljanskih Križankah.

Clockwork Psycho so psychobily band iz Ljubljane, ki pa ima v ospredju pevko. Nastali so leta 2011 in leta 2016 podpisali pogodbo z angleško založbo Diablo records. Čaka nas divje koncertiranje s prepletom psychoilliya, rockabillya, punka in še česa. 

Piše: Mojca Lubej

1 komentar: