sreda, 5. oktober 2022

The Cure prihajajo v Areno Zagreb!

Kontraverzna, gotična zasedba The Cure zopet gostuje blizu nas. Tokrat v Areni Zagreb, 27. 10. 2022. Idiličen koncert organizira Charm Music Croatia, vstopnice so na voljo preko www.eventim.hr.


Bend je nastal davnega leta 1978 v angleškem mestecu Crawley, v pokrajini vzhodni Sussex. Ustanovitelj in edini konstantni član skupine je karizmatični frontman Roberth Smith, ki je že v šoli sklical skupino prijateljev in z njimi preigraval uspešnice Davida Bowieya, Jimija Hendrixa in Alexa Harveya. Vse skupaj je šlo samo še navzgor in leta 1977 je bend mladcev, ki se je imenoval Malice, dobil ime Easy Cure. Leta 1978 pa so se preimenovali v ime, ki ga uporabljajo še dandanes, The Cure. Očitno so se odločili balzamično vplivati na naša ušesa.

Band ima posnetih trinajst studijskih albumov ter šest live albumov, lahko pa se pohvali tudi s številnimi kompilacijami, videospoti, singli, remixi itd.

Požel je številne nominacije na glasbenih festivalih,. Kot je recimo Britanski video leta za skladbo Lullaby, pa tudi za svoje delo je bil Robert Smith večkrat nagrajen in dobil velika priznanja. The Cure redno nastopajo na velikih festivalskih odrih po celem svetu. V Zagreb prihajajo v sklopu evropske turneje. 

Kot predskupina bo nastopila indie/post punk zasedba The Twilight Sad, katere melos bi bilo škoda zamuditi. Ustanovljena je bila leta 2003 v mestu Kilsyth na Škotskem. Do sedaj so izdali pet albumov, in nekaj singlov. Njihove pesmi pevec James Graham poje z izrazitim škotskim naglasom, kar daje tej skupini prav posebno vrednost. Preverite.


Upam pa si trditi, da bo koncert, že zaradi samega prizorišča, spektakularen, tako da je zadevo zares vredno obiskati in preveriti. Se vidimo?

Piše: Mojca Lubej

Ni komentarjev:

Objavite komentar