nedelja, 9. oktober 2022

The Margins z novim singlom in spotom

Skupina The Margins je poletje na radijskih valovih odela v "Barve", za jesenske dni pa predstavljajo nov singel "Flora". Četverica se z novo pesmijo vrača k zanje bolj značilnim r´n´r rifom in hitrejšemu ritmu, a dodajajo nekaj novega zvoka, ki je nastal z eksperimentiranjem med nastajanjem pesmi. Skladba je dobila tudi video podobo za katero je tudi tokrat poskrbel Alen Hoheger. "Simbioza med videospotom in komadom ponazarja preplet sproščenosti in drznosti, kar je bila tudi naša osnovna ideja in želja, ki smo jo z njim želeli prikazati. Ideja za scenarij je nastala v naših glavah, Alenu pa jo je uspelo odlično realizirati," pravijo The Margins, ki že načrtujejo tretji singel in za tem še izid novega albuma.


The Margins so poletje zaključili uspešno, saj so se s singlom Barve uvrščali med največkrat predvajane pesmi slovenskih glasbenih postaj, jesen pa je čas za nov začetek, zato prekmursko-medžimurska četverica ni počivala, kar dokazuje njihov drugi singel Flora. Pesem je, kot so povedali člani zasedbe Aljaž Gyurica (vokal, kitara), Luka Ščavničar (bas kitara, back vokal), Jože Horvat (bobni) in Patrik Jambrošić (kitara, back vokal), rezultat različnih idej, ki so jih kot posamezniki prinašali na vaje in jih na koncu združili: "Komad se je med nastajanjem več krat spremenil, preden je nastala končna verzija, glavno besedo pri tem pa je imel kitarist Patrik."

The Margins. Foto: Alen Hoheger

S Floro se skupina vrača h kitarskim rifom, ki so jih spremljali že na prvi plošči Bella Insania, a so fantje naredili korak naprej z nekaj zvočnega eksperimentiranja in predvsem z besedilom, ki je tudi tokrat v slovenskem jeziku. "Rdeča nit komada se nanaša na neodločnost, ki jo kot posamezniki izkušamo v današnjem času, v katerem smo obdani s koristoljubjem in predrznostjo ljudi, s katerimi se srečujemo. Oboje smo izrazili s prepletom besedila in glasbe, kjer poslušalec lahko začuti nekaj samozavesti in kontrole v vsakodnevnem kaosu," so še sporočili iz tabora The Margins.

Piše: T.M.

Ni komentarjev:

Objavite komentar