ponedeljek, 7. november 2022

Reportaža: The Cure in Twilight Sad v Zagrebu

V zagrebški Areni se je 27. oktobra 2022 predstavila skupina The Cure. Družbo na odru so jim delali The Twilight Sad, ki so lepo ogreli občinstvo pred prihodom prvokategornikov. The Twilight Sad krasi rahlo škotski melos, nabrite kitare z efekti, ki so v areni dvigovale vzdušje iz minute v minuto. Moram reči, da so pustili svoj pečat in več kot uspešno pripravili teren za izkušene The Cure.
Nato so oder "okupirali" The Cure in dali vse od sebe, saj so igrali celi dve uri in štirideset minut. Odpeli so sedemindvajset pesmi, med njimi pa so bile tudi štiri, še neobjavljene, ki bodo izšle na njihovem novem albumu Songs of a lost world. Znova so dokazali, da so mojstri svojega kova. Koncert se je pričel s komadom Alone, nadaljevali pa so z različnimi pesmimi, med njimi ste lahko slišali Love song, Push, One hundred years in druge. Veliko je bilo tudi instrumentalnih pesmi.

Robert Smith, osrednja osebnost The Cure. Foto: Vedran Metelko

Višek koncerta je bil v drugem bisu, ko so hiti začeli teči kot po tekočem traku. Iz odra je privršala pesem Lullaby, nato pa so ji sledile še Friday I'm in love, Close to me, Just like heaven.. Koncert so zaključili s pesmijo Boys don´t cry.
Da so The Cure res legendaren bend, priča tudi to, da je Areno obiskalo preko 15 tisoč obiskovalcev. Zelo lepo je bilo, ko si v celi dvorani videl lučke od mobitelov, kako so se zibale v ritmu komadov, ki so jih igrali. Še posebej lepo pa je bilo tako množico sišati, ko je prepevala njihove hite. Nekateri posamezniki so prepevali ves koncert, ampak mislim, da v zadnjem bisu noben v dvorani ni ostal zaprtih ust. Pohvaliti pa moram tudi vizualne efekte, ki so bili res nekaj posebnega. Če bi koncert lahko ocenila od ena do deset, bi mu dala čisto desetko. Srčno upam, da bo takšnih koncertov še več. Rada pa bi se zahvalila tudi organizatorjem, Charm music Croatia, ki so mi omogočili obisk in reportažo.

Tudi cene mercha niso bile pretirane. Majica je stala 21 evrov, pivo pa okoli štiri evre, kar je za tak koncert še vedno sprejemljiva cena. 
 
 Piše: Mojca Lubej

Ni komentarjev:

Objavite komentar