petek, 3. marec 2023

Broken Lock na trdih temeljih, nove video stvaritve in koncerti po izdaji petega albuma

Broken Lock so belokranjski kvartet, ki trše zvoke goji že več kot 25 let. Na usedlinah stoner rocka in (post) grunge vplivov zadnje čase gojijo progresivno alternativno fuzijo apokaliptičnega post-hardcora. V vitrini imajo pet albumov, zadnji "Postmodern Songs" je izšel v novembru in je dostopen tudi na vinilki. Davnega leta 2000 so nastopili na zadnji redni izvedbi Novega Rocka v Križankah, bili pa so tudi uvrščeni na kompilacijo "Punk Rock Val 22".

Broken Lock so: Marko Bradica -bas, Janez Weiss - kitara, vokal, Rihard Zupancic - vokal, kitara, Julij Karin - bobni

Broken Lock pa so bili zadnje čase precej aktivni tudi na področju snovanja video produktov, ki so jih ustvarili za pesmi iz svežega albuma in škoda bi bilo, da bi jih spregledali. Prvi predstavljeni je singl "100 TV Channels", ki se v stilu HCja 90ih satirično loti lažnega občutka svobode in programiranja preko vse večje ponudbe "TV kanalov". Dolga vrsta enoplastnih super-junakov, da se počutimo varno in svobodno v TV matrici.
Člani zasedbe štikl "50 miles" označujejo za "bad road trip", katerega pretirana razlaga bi omejila možne scenarije, ki se porajajo v glavah poslušalcev. "Something bad happened while we ran away."
 
Naslednji video je delo njihovega navdušenca iz Švedske, ki se je samoiniciativno ponudil, da naredi free lyrics video. In tako je prišlo do sodelovanja. Komad govori o valovih strahu, ki nam jih servira aparat in o nuji prepoznavanja le-tega.
In še zadnji video, ki je luč sveta ogledal sredi februarja "2 Faces" je tudi bolj introspektiven, ko protagonist samoreflektira lastno hinavščino in sugerira, da se je treba soočiti z lastnimi slabimi odločitvami ali prepričanji. V smislu, najprej ljubi sebe, da lahko ljubiš svet.
Po izdaji albuma pa so se Broken Lock zopet začeli pogosteje pojavljati na domačih odrih. Za njimi je novemberski koncert v Murski Soboti (MIKK), decemberska koncerta v klubu Metulj (Bistrica ob Sotli) in v Metliki (MKK), v februarju pa so se pojavili še v Strelišču Dobrovo. Trenutno imajo v načrtu imajo še tri nastope skupaj s sovozači Suzi Soprano v Gala Hali na Metelkovi, v CMK-ju v Kopru ter v Kostanjku pri Krškem (AKD Pizdun), kjer pa bodo oder "oteželi" še člani zasedbe Jegulja.
 

Piše: Matej Urbanč

Ni komentarjev:

Objavite komentar